Hoe maak je je website 100x sneller met Varnish?

linepiece-1

Varnish is caching software die de snelheid van je website aanzienlijk kan verbeteren. Aangezien laadsnelheid een belangrijke factor is die Google gebruikt om je website te rangschikken, snap je meteen het belang van Varnish. Leer hoe je Varnish kan gebruiken om jouw website sneller te maken.

Topics in dit ebook

linepiece-1
 • Trage website
  Er zijn een heleboel factoren die je website kunnen vertragen. Gelukkig zijn er ook verschillende oplossingen om je website sneller te maken, zoals met Varnish.
 • Wat is Varnish
  Wat is Varnish en wat kan het voor jou betekenen?
 • Werking van Varnish?
  We kunnen best uitleggen wat onder de motorkop van Varnish gebeurt aan de hand van een illustratie.
 • Caching
  Wat kan je allemaal cachen?
varnish-ebook

Aangezien laadsnelheid een belangrijke factor is die zoekmachines als Google en Bing gebruiken om je website te rangschikken, snap je meteen het belang van een snelle website. En van Varnish.

Wat maakt websites traag?

linepiece-1

Het kan liggen aan de code zelf, die niet optimaal geschreven is, een platform dat niet voldoet aan je eisen of technische infrastructuur die niet afgestemd is op je eigenlijke noden. Maar er zijn ook nog een heleboel andere factoren die een rol kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan: een gebrek aan rekenkracht bij je server(s), onverwacht hoge bezoekersaantallen, onverwachte pieken in de bezoekersaantallen, slecht functionerende software of een slechte indexatie.

Download ons eBook