Je bent gehackt. En wat nu?

Elke dag worden er servers, websites en computers gehackt. Hoe je bedrijf zo’n hack voorkomt, daar vind je online al veel info over. Maar wat doe je als het kwaad al geschied is? In dit eBook zetten we alle stappen op een rij. Zowel technisch en juridisch als inzake communicatie.

Download het eBook

After-the-hack-ebook.png
tools.png

Technische gevolgen

Back-ups aanmaken, wachtwoorden veranderen, een post-mortem onderzoek: in dit eBook sommen we alle technische stappen die je bij een hack moet doorlopen voor je op.

paper-plane.png

Communicatieve gevolgen

Hoe ga je als bedrijf best om met de communicatie omtrent een hack of datalek? Welke richtlijnen moet je volgen? En is communiceren altijd noodzakelijk?

search.png

Juridische gevolgen

Gaat het bij een hack om gevoelige gegevens van je klanten, leveranciers of medewerkers? Dan moet je bedrijf ook rekening houden met een aantal juridische gevolgen.

Waarom elk bedrijf dit eBook moet hebben

Veel mensen vragen zich af: “Waarom zou net ons bedrijf gehackt worden?” Het antwoord is simpel: omdat het kan. Altijd, iedereen, overal. En niet perse omdat de hackers uit zijn op vertrouwelijke informatie. Vaak is het hen er gewoon om te doen jouw IT-infrastructuur in te zetten voor hun persoonlijk gewin. Via jou sturen ze spam de wereld rond, voeren ze DDoS-aanvallen uit en verspreiden ze virussen.

De vraag is niet of je gehackt wordt, maar wanneer dat zal gebeuren. Gelukkig weet je dan met dit eBook wat je na de hack moet doen. Met dank aan de gebundelde kennis en expertise van Nucleus, Outsource Communications en deJuristen.

Over Nucleus

Nucleus is een van de grootste spelers in het Belgische hostinglandschap. Hun geheim? Expertise, verstandig beleid en een gezonde groei.

testimonial_headshot.jpg

Over Outsource

Outsource Communications verzilvert de kennis, realisaties en cultuur van je organisatie in het voordeel van haar reputatie bij (potentiële) klanten en medewerkers.

testimonial_headshot.jpg

Over deJuristen

deJuristen Gent is een juridisch nichekantoor gespecialiseerd in ICT-recht, intellectuele eigendom en ondernemingsrecht. En dat zonder ingewikkelde advocatentaal.

testimonial_headshot.jpg

Download gratis ons eBook

Elk bedrijf is een potentieel doelwit van hackers. Zorg daarom dat je voorbereid bent op een eventuele hack of datalek. Download het eBook en houd je (virtuele) exemplaar steeds binnen handbereik. Je weet nooit wanneer die wel eens van pas komt.